Dekenwasserij

Kan jou deken ook wel een wasbeurt gebruiken? Of is de deken kapot? Ook daarvoor kun je bij mij terecht. Dekens kunnen ingeleverd worden bij Cindy`s Diershop in Gaanderen. Ze zijn gevestigd aan de Rijksweg (doorgaande weg in Gaanderen)

De paardendekens worden gewassen in een speciale wasmachine en daarna lucht gedroogd waardoor de kans op krimp en verkleuring tot een minimum wordt beperkt. Er wordt gewassen met speciaal wasmiddel en het wasadvies van de leverancier van de deken wordt aangehouden. Elke deken wordt bij inlevering gecontroleerd en voorzien van een label. In overleg met de eigenaar wordt bepaald welke behandeling de deken krijgt. Dekens zijn tussen de 2 en 4 weken klaar om opgehaald te worden. U ontvangt dan een telefoontje of een berichtje.

De deken krijgt U verpakt terug zodat u deze tot het volgende seizoen schoon en eenvoudig kunt opbergen.

 Lever de deken in met zo min mogelijk haar/mest/zand. De wasmachine kan het haar niet uit de deken wassen, omdat haar gaat kleven aan de stof als het nat wordt. Bij outdoordekens kan het voorkomen dat het zand in de membramen van de buitenstof blijft zitten. Hierdoor zullen dekens niet volledig schoon worden.

Daarnaast is het ook mogelijk om zadeldekjes, singels, peesbeschermers enz. te laten wassen.

Het advies is om paardendekens minimaal 1x per seizoen wassen zodat ze waterdicht, isolerend en ademend blijven. Ook bespaar je hierdoor kosten omdat de deken vaak langer meegaat en een schone deken ziet er eenmaal verzorgder uit!