Over Mij

Rilana Sangers

Ik ben van kleins af aan tussen de koeien van mijn vader opgegroeid en vanaf mijn tiende levensjaar mocht ik mijn eerste eigen paard gaan verzorgen. Na de mavo met studierichting economie ben ik de opleiding bedrijfskunde en instructeur gaan volgen bij de NHB Deurne, een hippische beroepsopleiding.
Daar en tijdens de praktijkstages die ik elk jaar volgde, heb ik mijn kennis opgebouwd. Een van de vakken was bijvoorbeeld leerbewerking. De vaardigheden die ik daar heb opgedaan, pas ik elke dag toe in de zadelmakerij. Altijd heb ik mijn ogen en oren open gehouden en opgepikt wat ik goed vond gaan en niet goed vond gaan. 

Die kennis neem ik elke dag mee en heeft me gebracht waar ik nu ben.

In 2016 kreeg ik de mogelijkheid om de zadelmakerij van Harry Jansen over te nemen. Met Harry ben ik een hele poos samen op pad geweest om de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen.

In 2019 ben ik in opleiding gegaan voor Bit & Bridle fitter. Dit is een hele mooie aanvulling bij de zadelpasservice. Als ik onderweg was zag ik vaak dat hoofdstellen en bitten niet goed pasten en ook vanuit de winkel kreeg ik vaak de vraag “wat is nou een goed bit?” Er zijn zoveel verschillende soorten, maten, materialen dat de klanten door de bomen het bos niet meer zien. Ook met de hoofdstellen, er zijn genoeg anatomisch gevormde hoofdstellen, maar of het bij het paard past is een tweede…